LAHVE NA VÝROBU SIFONU A ŠLEHAČKY
V roce 2005 skončila v severních Čechách výroba sifonových a šlehačkových lahví a na trhu se objevila mezera, která znamenala, že potenciální zájemci o výrobu sodovky a šlehačky z bombiček neměli možnost si láhev pořídit, pokud u některého prodejce nenašli kousek ze zapomenutých zásob.
Společnost SIFOS proto zařadila do portfolia produktů, které pro zákazníky nabízí, sifonové a šlehačkové lahve, ve kterých si může kdokoliv připravit domácí sodovku a vynikající šlehačku ze smetany ke šlehání.
Lahve mají plně evropský původ, jsou vyráběny v Maďarsku a jejich parametry i průběh výroby jsou plně v souladu s legislativou EU. Lahve je možné zakoupit u vybraných obchodních partnerů, osobně ve firemní prodejně v Chrasti nebo jednoduše objednat v elektronickém obchodě www.sifos-obchod.cz.
LAHVE NA VÝROBU SODOVKY
Výroba sodovky v sifonové lahvi je tradiční, ekonomicky bezkonkurenční metoda přípravy perlivé vody, jejíž historie sahá do 18. století. Přípravu zvládne kdokoliv během jedné minuty.
Do sifonové láhve se naleje studené voda z vodovodu nebo jiného zákazníkova zdroje (o nepřekročení maximálního dovoleného množství vody se stará samotná konstrukce lahve), voda se nasytí pomocí příslušného množství sifonových bombiček s obsahem CO2, pomocí protřepání se voda prosytí bublinkami a sodovka je připravena. Ještě lepší chuti a prosycení se dosáhne odležením po dobu několika minut, nejlépe v lednici.
Sifonové lahve jsou k dispozici ve třech velikostech. V závislosti na velikosti lahve se použije patřičné množství sifonových bombiček k nasycení. Objemy lahví a tedy i množství připravené sodovky, jsou zhruba 1 litr, 2 litry a 3 litry. Na každý litr se použije jedna bombička. Pro nasycení se nikdy nepoužívá větší množství bombiček, než jaké udávají instrukce v návodu. Návod dále obsahuje pokyny pro výrobu sodovky, údržbu lahve a tipy pro přípravu.
Těla lahví jsou nerezová, hlavy plastové. Luxusní chromový vzhled a charakter produktu předurčuje láhev jako ozdobu kuchyňské linky nebo baru.
Příprava míchaných nápojů, domácí limonády, vinného střiku nebo jen prosté sodovky je s lahvemi a bombičkami velmi snadná. Navíc je velmi efektní - zážitek je zcela odlišný od nalevání sodovky z plastové lahve.
Voda z vodovodu je kvalitou zcela srovnatelná s vodou balenou, často i lepší, neboť voda je dopravována cestou pro transport nejvhodnější - temnem a chladem. Z našeho pohledu není třeba kvůli limonádám a sodovkám kupovat nápoje v plastu. Konzument je schopen sám si je připravit pomocí sifonové lahve - podle své aktuální potřeby a chuti (na trhu je k dispozici široká paleta sirupů).
Tipem na použití sifonových lahví je letní sifonová bitva na zahradě...
LAHVE NA VÝROBU ŠLEHAČKY
Šlehačkové lahve jsou vyrobeny z nerezu. Hlava je plastová, jednoduše rozložitelná a opětovně složitelná. To umožňuje dokonalé vyčištění jednotlivých komponent po použítí, což je podmínkou pro udržování bezvadné kvality vyráběné šlehačky. V nabídce je také ekonomicky zajímavá varianta s bíle lakovaným hliníkovým tělem. Další informace a pokyny pro údržbu a ošetřování lahví naleznete v přiloženém návodu.
Lahve jsou k dispozici ve dvou velikostech - 0,5 litru a 1 litr. Pro provozy s větší spotřebou (cukrárny, kavárny, restaurace apod.) je z hlediska minimalizace času potřebného na přípravu šlehačky nejvýhodnější láhev litrová. Pro přípravu šlehačky se použije 500-600 ml smetany ke šlehání a dvě šlehačkové bombičky.
Půllitrová láhev je optimální pro běžné domácí použití. Do láhve se vlévá 250-330 ml smetany (tedy jeden běžný kelímek nebo krabička) a šlehá se jednou bombičkou. Z půllitrové lahve se ozdobí pro představu přibližně 8-10 šálků vídeňské kávy.
Díky výrobě šlehačky ze smetany ke šlehání (ať už trvanlivé nebo čerstvé) máte jistotu, že šlehačka bude chutná a bude chutnat stejně dobře, jako když si ji vyrobíte sami ručně. Z hlediska chuti a hustoty je její kvalita nesrovnatelná s různými rostlinnými sprejovými šlehačkami a dalšími podobnými náhražkami. Ve šlehačce z lahve stojí zapíchnutá lžička a po ozdobení kávy nebo zákusku se není třeba obávat, že je za pár minut z ozdoby tající hrouda.
Dopřejte sami sobě nebo svým zákazníkům zážitek z kvalitní šlehačky, trocha námahy rozhodně stojí za to. Šlehačku si můžete přisladit či ochutit podle fantazie. Několik tipů je uvedeno v návodu.
PŘÍSLUŠENSTVÍ PRO SIFONOVÉ A ŠLEHAČKOVÉ LAHVE
K dispozici je široký sortiment náhradních součástek jak pro aktuálně nabízené lahve.
Dále Vám je k dipozici servisní služba - zašlete v balíčku nefunkční nebo částečně nefunkční láhev či její součást (hlavu, matici na bombičku, apod.) na adresu firmy SIFOS, technici se pokusí zajistit funkčnost. Stejně jako při objednávce náhradních dílů bude zákazník nejprve seznámen s navrhovanou cenou za opravu a případné náhradní díly, na základě které se rozhodne pro opravu nebo vrácení lahve bez opravy.
Evergreenem je stará, drátem opletená skleněná sifonová láhev vyráběná firmou Kovočas. Bohužel ne všechny náhradní díly na tento typ láhve jsou v současnosti dostupné. Aktuálně dovedeme nabídnout: komplet náhradní hlavu, těsnění pod hlavu, těsnění k jehle, jehlu, těsnění zpětného ventilu, stoupací trubičku a matici pro utahování bombičky.
MNOŽSTVÍ VODY A SMETANOVÉ SMĚSI V LAHVÍCH SODA A CREAM
Množství vody v sifonové láhvi SODA | |||
Typ láhve | Vodní objem | Maximální množství vody | Počet bombiček 8g CO2 |
SODA_001 | 1.190 ml | 1.020 ml | 1 ks |
SODA_002 | 2.490 ml | 1.980 ml | 2 ks |
SODA_003 | 3.000 ml | 2.720 ml | 3 ks |
Množství smetanové směsi ve šlehačkové láhvi CREAM | ||||
Typ láhve | Vodní objem | Doporučené množství směsi | Maximální množství směsi | Počet bombiček 8g N2O |
CREAM_050 | 700 ml | 250-330 ml | 400 ml | 1 ks |
CREAM_050_WHITE | 700 ml | 250-330 ml | 400 ml | 1 ks |
CREAM_001 | 1.100 ml | 500-00 ml | 700 ml | 2 ks |
Návod k použití a obsluze - ke stažení
Sifonová láhev SODA - Návod k použití a obsluze
Šlehačková láhev CREAM - Návod k použití a obsluze